Bloesemtakken online kopen
19 april 2021 

Bloesemtakken online kopen

Haal de lente in huis met fleurige bloesemtakken. Één tak in een mooie vaas of fles is al genoeg om een lentegevoel in huis te creëren. Flower Power Bloemen beschikt over prachtige bloesemtakken waarmee je het voorjaar in huis haalt. De bloesemtakken zijn ook leuk om cadeau te geven aan je oma, moeder, dochter of vriendin. Een perfect cadeau voor Moederdag, die aankomende zondag 9 mei 2021 is. Zet je het alvast in je agenda?

 

In deze blog lees je het volgende over bloesemtakken:

 

De herkomst van bloesems

Bloesemtakken staan symbolisch voor lente, een nieuw begin en groeien. De letterlijke betekenis van bloesem is het bloemengedeelte van een vruchtboom. Één van de bekendste bloesem is de kersenbloesem. Wanneer de bloesem is ontstaan is alleen onduidelijk. Wat we wel weten is dat al ruim 3000 jaar de kersenbloesem wordt omarmd in Japan. In Japan noemen ze de kersenbloesem Sakura. Japanners hebben al eeuwenlang een speciale band met de natuur, en al helemaal met de Sakura. De kersenbloesem heeft een waardevolle betekenis voor Japanners. Tijdens de Tweede Wereldoorlog stond de bloesem symbool om het volk te motiveren en een hart onder de riem te steken. In Japan geloofde het volk in wedergeboorte van gesneuvelde soldaten in de Sakura’s. Uiteindelijk is deze mooie kersenbloesem naar het westen gekomen. Ongeveer 70 jaar voor Christus nam een Romein, genaamd Lucius Licinius Lucullus, de kersenbloesem mee naar het Westen vanuit Noordoost-Anatolië. Tegenwoordig kunnen wij hier in het Westen ook genieten van deze prachtige bloesem. Bij Flower Power Bloemen is deze mooie bloesem te krijgen.

Verschillende soorten bloesemtakken

Net zoals vele bloemsoorten, zijn bloesemtakken ook in diverse soorten te verkrijgen. Denk hierbij aan verschillende kleuren en geuren. Perfect om een lentegevoel in huis te creëren. Hieronder lees je welke soorten bloesems er bestaan. De namen van de mooie bloesems zijn wel moeilijk uit te spreken. Dat neemt niet weg dat de bloesems prachtig zijn in jouw huis.

Hamamelis Intermedia ‘Pallida’

Een makkelijkere naam voor deze bloesem is de Toverhazelaar. Deze vroeg bloeiende bloesem is te krijgen in diverse kleuren. In het najaar heeft deze bloesem een goudgeel blad, tijdens de bloei in het voorjaar krijgt het mooie gele of rode bloemen. De gele kleur staat voor zon en vrolijkheid. En de kleur rood staat voor opvallen en warmte. De Toverhazelaar is dus perfect om deze lente toe te voegen aan jouw interieur. De bloesem heeft naast haar mooie uitstraling geneeskrachtige eigenschappen. Vroeger werd de Hamamelis vooral gebruikt bij kneuzingen en zwellingen. Maar tegenwoordig wordt de Toverhazelaar veel gebruikt bij homeopathie.

Chaenomelis Superba

Deze bloesem wordt ook wel de sierkwee genoemd. De sierkwee heeft zijn naam van de mooie zalmroze en witte bloemen. Zalmroze staat symbool voor vrouwelijke schoonheid zelve. En de witte kleur staat voor zuiverheid en perfectie. Deze bloesemtakken zijn dus perfect om te geven aan een vrouwelijk familielid, vriendinnen of de buurvrouw. Bij Flower Power Bloemen is de sierkwee online te krijgen.

Forsythia Intermedia ‘Spectabilis’

De Forsythia wordt in Nederland ook wel het ‘Chinees Klokje’ genoemd. De bloesem wordt namelijk veel gebruikt tijdens het Chinese Nieuwjaar. De mooie gele kleur past goed bij de Chinese vlag, die bestaat uit de kleuren rood en geel. Net als bij de Toverhazelaar staat de gele kleur voor zonnige tijden, geluk en plezier. De Forsythia is zowel alleen in een vaas erg mooi, maar ook goed te combineren met andere bloemen. Wil je weten welke bloemen het beste met de Forsythia gecombineerd kunnen worden? Flower Power Bloemen geeft het beste advies om speelse combinaties te maken met deze prachtige bloesem. 

Magnolia Grandiflora

Wanneer de Magnolia in de tuin verschijnt is de lente in aantocht. De bloesem bestaat uit grote wilde takken met een prachtig fluweelachtige bloem. De bloesem is een goede combinatie van stoer en lieflijk, met een zacht tintje. De Magnolia is in een verschillende kleuren te bestellen. Dus ook een kleur voor jou. De bloesem wordt ook wel de ‘Valse Tulpenboom’ genoemd. Dit komt door de heerlijke geur die de bloesem afgeeft wat lijkt op de tulp. Ben je fan van tulpen? Probeer dan een keer de bloesemtakken van de Magnolia Grandiflora van Flower Power Bloemen. Dezelfde lekkere geur in huis, maar toch wat afwisseling in de bloem.

Prunus Avium

Een van de bekendste soort bloesem is de Prunus Avium. Deze bloesem wordt ook wel de kersenbloesem genoemd. Zoals in het kopje ‘De herkomst van bloesems’ genoemd werd, bestaat de kersenbloesem al duizenden jaren. Gelukkig beschikt Flower Power bloemen ook over deze mooie bloesemtakken. De mooie witte en roze kleur van de bloem straalt rust en zachtaardigheid uit. Een perfecte combinatie voor een zonnige lentedag. Deze mooie bloesem bloeit in de volle lente. Haal een aantal takken van deze uitbundige bloem in huis. En geniet van de prachtige bloesem.

Bloesem voor jouw moment

Wil je weten welke bloesem het beste bij jou past? Of welke bloesemtakken het beste passen bij jouw oma, moeder, dochter of vriendin? Het team van Flower Power Bloemen staat voor je klaar! Met een ruim assortiment aan mooie bloesemtakken haal jij het lentegevoel in huis. Bestel vandaag jouw bloesemtakken online. Tot snel!

Over de schrijver
Reactie plaatsen
arrow_drop_up arrow_drop_down