Vóór 12:00 besteld = dezelfde dag geleverd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Vóór 12u besteld = zelfde dag bezorgd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Blog

Verschil tussen rouwboeket en rouwstuk

Een rouwboeket is een bos/boeket bloemen wat trapsgewijs eenzijdig wordt geschikt en gebonden, zodat het op de dag van de uitvaart neergelegd kan worden. Het boeket heeft een soort druppel model, smal in de punt en een wat bollere onderzijde. Je kan de bloemen gemengd met verschillende soorten bloemen schikken of met alleen mooie rozen zoals witte Avalanche of met rode Red Naomi rozen. Of op groepen met bijvoorbeeld luxe, tropische bloemen. Het grote verschil is dat een rouwboeket niet is voorzien van water, maar net als een normaal boeket op water gezet moet worden. Bij een rouwstuk zijn de bloemen gestoken op oase. Een rouwboeket is een prima alternatief voor een rouwstuk.

Een rouwstuk is een arrangement dat wordt opgemaakt en opgestoken in steekschuim oasis. Deze ondergrond is volgezogen met water en zal de bloemen van water voorzien voor een aantal uren tot een dag of twee, de bloemen zullen langer staan als het oase regelmatig nat word gemaakt. Een rouwstuk wordt vaak besteld door familie, vrienden, collega’s  en andere mensen die dicht bij de overledene stonden. Er bestaan verschillende soorten rouwstukken, zoals de biedermeier (Ronde vorm), druppel (druppel vorm), harten, beertje, kruis en andere speciale vormen. Een kistbedekking wordt vrijwel altijd in overleg met de direct nabestaanden besteld.

Bij een begrafenis worden de bloemen op en rond het graf geplaatst. Bij een crematie worden de bloemen meestal op het strooiveld neergelegd. Nabestaanden kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om de bloemtukken mee naar huis te nemen.

Natuurlijk kunnen wij een rouwlint aan uw rouwstuk bevestigen. Een rouwlint bestaat uit twee delen. Één deel met een persoonlijke tekst en één deel met de namen van degene die afscheid nemen. In het algemeen gebruiken we roomwitte linten met gouden letters. Maar een andere kleur is in overleg ook mogelijk. Naar uw eigen voorkeur kunt u er ook voor kiezen om een mooie rouwkaart aan het bloemstuk te bevestigen. De rouwkaarten worden meestal gebruikt bij de rouwboeketten, omdat dat mooi is in verhouding met het boeket.

Een sterkte boeket stuurt u als blijk van deelneming naar de nabestaanden.

1517412447
20220121 124400 768x1024