Vóór 12:00 besteld = dezelfde dag geleverd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Vóór 12u besteld = zelfde dag bezorgd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Blog

Korenschoof binden

Een boeket wordt altijd in de hand gebonden. Een van de meest en voorkomende vormen is een rond gemengd boeket. Wanneer je een mooi rond boeket wilt maken, is korenschoof binden de bekendste en meest gebruikelijke techniek. Korenschoof binden betekent dat alle stelen diagonaal tegen elkaar aan worden gelegd, zodat ze allemaal dezelfde kant op gaan. Op deze manier ligt het boeket fijn in de hand, word het bindpunt niet te dik en staat het later mooi in de vaas.

Hoe bind je een boeket Korenschoof?

Stap 1

Wanner je begint met het maken van een boeket maak je eerst alle stelen van de bloemen en bladmateriaal schoon tot waar het bindpunt begint. Schoonmaken wil zeggen dat je een kwart tot een derde van het blad er af haalt. Ook beschadigd blad en beschadigde bloemen verwijder je.

Stap 2

Je begint met een hoofdbloem. Een hoofdbloem is een bloem die in het midden van je boeket komt en waar je omheen werkt. Die pak je als je rechtshandig bent in je linkerhand. Ben je linkshandig dan neem je de bloem in je rechterhand.

Stap 3

De tweede tak bloemen steek je links zo bij dat zij een tak voorlangs kruist. De derde tak bloemen wordt rechts bijgestoken en gaat achter de middellijn langs. Zo kun je meerdere takken blad en bloemen links kruislings voor erbij doen of rechts kruislings achterlangs. De materialen verschillen in hoogte waardoor de ronde vorm ontstaat, de bloemen in het midden verwerk je iets langer dan er om heen. Zo vormt het boeket een biedermeier. Gebruik je hand niet te krampachtig. Hiermee ga je door totdat de bloemen op zijn, Wissel de verschillende bloem- en bladmaterialen af, zodat er een regelmatige verdeling van materialen ontstaat. Door elk materiaal zo toe te voegen dat de draairichting van de stelen steeds hetzelfde is, ontstaat een schikking die je korenschoof noemt.

Stap 4

Als het boeket netjes rond en bol is kun je het afwerken met een bladrand.  Zorg dat de stelen van het blad ook netjes korenschoof verwerkt zijn. De onderkant van het boeket werk je af met een bladrand.  De stelen knip je af op een derde van de hoogte van het boeket. Als je een korenschoof boeket goed maakt en netjes recht afknipt, kan het boeket net als een korenschoof vrij staan.

Stap 5

Op het punt waarop de steel van het boeket het smalst is, boven je hand, bind je met touw het boeket vast met een knoop. Of met een elastiek , dat het meest gebruikt word . Je noemt dit het bindpunt.

Hieronder een voorbeeld van een Korenschoof gebonden boeket

9a6ecffa Db8f 4241 9f8e 6dd7152f344d 1 1024x929