Vóór 12:00 besteld = dezelfde dag geleverd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Vóór 12u besteld = zelfde dag bezorgd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Blog

Wat zijn geschikte planten voor in een terrarium?

Planten in een terrarium

Terraria bereikten het hoogtepunt van hun populariteit in het Victoriaanse tijdperk, maar zijn onlangs met evenveel enthousiasme teruggekeerd in moderne huishoudens. Met de mogelijkheid om diverse en complexe ecosystemen te creëren in prachtige containers, is het geen wonder dat mensen – met of zonder groene vingers – terrariums  gebruiken als een manier om hun creativiteit en liefde voor de natuur uit te drukken. Voor de beginner die net begint te leren hoe je een eigen terrarium bouwt, volgen hier een aantal prachtige ‘must-have’ planten om mee te beginnen.

Dubbeltjesvaren 1 366x366

Dubbeltjesvaren

Wat deze varensoort zo ideaal maakt voor terrariums, zijn de benodigde bodem en vochtigheid. Deze kleine en delicaat ogende varen lijkt op een kleine versie van bijvoorbeeld de kaneelvaren en is perfect geschikt voor binnenruimtes. Hij wordt slechts enkele centimeters hoog, maar zijn lange bladeren maken deze perfect als bodembedekker of om een plafond boven het terrarium te maken. Dubbeltjesvarens houden van vochtigheid, waardoor het een geschikte plant is voor een badkamerraam.

Engelentrompet 680x680 1

Engelentrompet

Deze plant, ook wel Brugmansia genoemd,  heeft zijn naam te danken aan zijn witte, trompetvormige bloemen. Terwijl Brugmansia’s in buitentuinen erg invasief  kunnen zijn; gedragen ze zich prima in een terrarium met veel licht.

Croton 360x360

Croton

Als je een beetje kleur en drame wilt toevoegen aan je terrarium, kan een Croton je project echt laten opvallen. Ze zijn helder en hebben een vet blad in verschillende tinten zoals: roze, geel en oranje. Crotonplanten zijn relatief makkelijk te verzorgen en zijn overal verkrijgbaar, dus goedkoop.

Haworthia 360x360

Haworthia

Deze compacte aloë-achtige vetplant is een terrariumfavoriet. Ook wordt deze plant wel de zebraplant genoemd vanwege zijn witte horizontale strepen. Door zijn grootte en de eisen die hij stelt aan water, licht en temperatuur is deze vetplant een ideale keuze voor elk terrariumproject waar je aan werkt. Haworthia’s vereisen helder maar indirect licht, voldoende vochtigheid en genoeg drainage. Gelukkig zijn dit allemaal aspecten van een terrarium die je makkelijk onder controle kunt houden.

Luchtplantjes 360x360

Luchtplantjes

Als minimalisme je op het lijf is geschreven, dan denken wij dat een luchtplantje je beste vriend is. Luchtplanten – zo genoemd omdat ze vocht uit de lucht halen voor hydratatie – zijn gewoonweg onfeilbaar. Je hoeft je luchtplant niet eens water te geven om hem een uitsteken leven te geven. En omdat luchtplanten vrijwel geen wortels hebben, zien ze er prachtig uit in een hangend terrarium bij het raam.