Vóór 12:00 besteld = dezelfde dag geleverd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Vóór 12u besteld = zelfde dag bezorgd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Blog

Tulpen

Haal de lente in huis met tulpen! Tulpen zijn mooie bloemen die je meteen een vrolijk gevoel geven. Dit komt doordat de bloem de vorm heeft van een ei en in felle kleuren te verkrijgen is. Flower Power bloemen beschikt over diverse kleuren tulpen.

In deze blog lees je het volgende over tulpen

Tulpen met Pasen

Is het Pasen? Dan is het vaak ook tulpentijd. Het feest van nieuw licht. Rondom Pasen passen daarom veel verschillende soorten tulpen. Zo is een boeket waar paarse tulpen in zitten uitstekend voor de veertigdagentijd. In de stille week (ook wel: goede week) kan hier de hoop van het nieuwe licht in verwerkt worden. Witte tulpen zijn dan een uitstekende toevoeging. En is Paaszondag aangebroken? Dan is het feest en mag er een breed spectrum aan kleuren in het boeket gevoegd worden. Er is wat te vieren en dat mag gezien worden in een kleurrijk boeket.

Waar komen tulpen vandaan?

Bedankt voor die bloemen, Hollanda! Één van de meest bekende uitspraken – in Nederland – van de Paus. Elk jaar weer staan ‘onze’ tulpen in het Vaticaan waardoor heel de wereld denkt dat de tulp ook echt ‘onze’ bloem is. Hoewel we graag met de eer strijken, moeten we helaas bekennen dat de tulp zijn origine niet in Nederland vindt. De oorsprong ligt een stuk oostelijker: in Azië. Van nature kwam de tulp voor in Iran en Afghanistan waarna een reis vervolgde naar het land dat we nu kennen als Turkije. Doordat de tulpenbol een geschenk was van de toenmalige sultan, is de tulp via België in Nederland terecht gekomen. Onze Nederlandse bloem is dus multi-cultureler dan we allemaal denken.

Verschillende kleuren tulpen

Tulpen vind je in enorm veel verschillende kleuren. Tegenwoordig worden kleuren ook via kleurstof in water toegepast. Hierdoor krijg je zelfs tulpen met veel verschillende soorten kleuren. Maar van nature komen er ook enorm veel kleuren tulpen voor. Enkel blauw en zwart zijn kleuren die niet van nature voorkomen. We hebben een aantal kleuren tulpen inclusief de betekenis voor je op een rijtje gezet:

 • Oranje tulpenHoe Nederlands wil je het hebben? Oranje tulpen staan symbool voor Nederland. Daarnaast is het een kleur die enorm veel enthousiasme uitstraalt. Wil jij bloemen geven aan iemand die iets te vieren heeft? Ga dan voor oranje tulpen.
 • Paarse tulpenPaars is een kleur die voor koninklijke waardigheid staat. Al eeuwen is paars de kleur van de elite. Daarnaast zie je de kleur veel terug in de spiritualiteit. In de Christelijke kerk is dit de kleur van zowel de veertigdagentijd als ook advent. Een kleur van inkeer en boete.
 • Roze tulpenWens je iemand geluk toe? Dan doe je dat met roze tulpen. Oftewel: Krijgt iemand een nieuwe baan? Zorg dan dat roze tulpen op zijn bureau staan.
 • Gele tulpenAls de lente komt dan stuur ik jou tulpen uit Amsterdam. Dat zinnetje kennen we allemaal wel. Gele tulpen staan voor lente en mooi weer. Dat was niet altijd zo. Vroeger stond de gele tulp voor hopeloze liefde. En daar denken we het liefst niet aan. Dus kan jij niet wachten op mooi weer? Haal de zomer in huis met gele tulpen.
 • Witte tulpenWit is de puurste kleur. Het staat voor onschuld en zuiverheid. Zojuist bespraken we dit al bij de kleur tulpen voor het Paasfeest. Daarnaast zijn witte tulpen heel erg geschikt om cadeau te geven in de kraamweek.
 • Rode tulpenRode rozen staan voor de liefde. Of eigenlijk: Rood staat voor liefde. Maar wanneer kies je nu voor rode tulpen in plaats van voor rode rozen? Heel simpel. Rode rozen geef je aan je geliefde. Rode tulpen geef je aan iedereen van wie je houdt.

Leuke weetjes over tulpen

  • Film over tulpenWist je dat er zelfs een film over tulpen is gemaakt? Tulip Fever speelt zich af tijdens de tulpenmanie tijdens de 17e eeuw. Dit was de tijd dat tulpen meer waard waren dan goud.
  • Bol van een tulpDe bol van een tulp kan je als vervanger van de ui gebruiken. Leuk om eens te testen!
  • Kleuren tulpenTulpen zijn er in heel veel kleuren te verkrijgen. Alleen de kleuren blauw en zwart zijn er niet in tulpenland.
  • Nederland tulpenlandNederland staat bovenaan de lijst van tulpenkwekers. Naast deze prestatie zijn wij ook nummer 1 bloemenhandel in de wereld. Iets waar we trots op kunnen zijn!
  • Tulpen als rijkdomWist je dat tulpen vroeger meer waard waren dan een grachtenpand? Tulpen staan symbool voor rijkdom.
  • Tulpen in de Tweede WereldoorlogWist je dat ze in de Tweede Wereldoorlog tulpenbollen aten? Niet heel lekker, maar veel keus was er niet in die tijd.
  • Nationale tulpendagElke 3e zaterdag van januari is het Nationale Tulpendag. Houd jij een plekje vrij in je agenda?
  Haal de lente in huis met tulpenTulpen geven je vrolijkheid. Door de verschillende kleuren en de gezellige vorm haal je de lente in huis met tulpen. Flower Power bloemen heeft ze in allerlei kleuren voor jou klaarstaan. Tot snel!