Vóór 12:00 besteld = dezelfde dag geleverd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Vóór 12u besteld = zelfde dag bezorgd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Blog

Pasen

Vier Pasen met een mooie bos bloemen! Lekker ontbijten en paaseieren zoeken bij opa en oma? Verras ze dan en neem een mooie bos bloemen mee. Flower Power Bloemen heeft een ruim assortiment vol vrolijke en gekleurde bloemen. In deze blog lees je het volgende over Pasen:

Het Paasfeest

Helemaal in de Paas sfeer komen? Bloemen zeggen het! De eerste en tweede Paasdag staan aan het begin van het lenteseizoen. Zo is een mooie pot narcissen, hyacinten of een bosje tulpen perfect om cadeau te geven. Narcissen hebben een frisse gele kleur. Hyacinten en tulpen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. Je ziet vaak de witte, paarse of roze. Tijdens Pasen is het een traditie om met je gezin, familie of vrienden paaseieren te verstoppen en te zoeken. Daarna volgt een overheerlijk ontbijt of brunch. En op de eettafel een bos bloemen van Flower Power.

De oorsprong van Pasen

Pasen wordt door velen als een Christelijke traditie beschouwd. Toch kent het feest zijn oorsprong in het Joodse Pesach. Waaronder de traditionele paaseieren en de bijbehorende paashaas. Christenen gingen zich steeds meer richten op de wederopstanding van Jezus en koppelde zich zo los van het Joodse feest. Paaszondag vindt ieder jaar plaats na de eerste volle maan van de lente. De donderdag ervoor, Witte Donderdag, wordt het laatste Avondmaal herdacht. Op Goede Vrijdag wordt de kruising van Jezus herdacht.

Tradities van Pasen

Paaseieren

Het Christendom verspreidde zich en zo raakte het Pasen vermengd met verschillende lentefeesten. Zo stamt de traditie van het paasei mogelijk af van de overtuiging dat eieren symbool stonden voor de vruchtbaarheid en geboorte van de lente. Ook werd de komst van de lente gevierd door eieren in bomen te hangen, volgens het Germaanse heilige-boom geloof. Maar de meest praktische verklaring heeft te maken met het Vasten. In die weken is het verboden voor Christenen om zuivel en vlees te eten. Vroeger werden eieren ook als zuivelproduct beschouwd. De kippen bleven doorbroeien, waardoor er na het Vasten een overschot aan eieren was. De traditie was ontstaan om met Pasen hardgekookte eieren te eten. Tegenwoordig schilderen kinderen vaak de eieren met Pasen. tijdens.

De Paashaas

De paashaas is ontstaan tijdens de opkomst van de protestantisme in de 16e eeuw. In deze tijd verdween in grote delen van Noord-Europa het gezamenlijk vasten. Duitse protestanten wilde echter de traditie in stand houden en bedachten de paashaas. De paashaas verstopt de eieren op zondag. De keuze voor de paashaas is ontstaan doordat de haas al eeuwen lang symbool staat voor de vruchtbaarheid in het lenteseizoen.

Palmpasenstok

Een andere traditie is het maken van de palmpasenstok. Met deze stok herdenkt men Jezus op de ezel in Jeruzalem. De palmpasenstok wordt gemaakt door twee stokken aan elkaar te maken in de vorm van een kruis. De rest van het kruis wordt versierd door gekleurde bloemen, veren of andere versieringen.

Paastak

Met Kerstmis wordt de kerstboom versierd en met Pasen versier je een paastak. De paastak staat symbool voor de vernieuwing van Pasen of de vernieuwing van de lente. Paastakken kun je zo gek versieren als je zelf wil. Hang er leuke gekleurde (kunst)paaseieren in, piepkleine (kunst)kuikentjes, strikjes, veertjes of slingers. Ook is het leuk om een paastak te nemen die goed staat in de vaas. Zo kun je bij Flower Power ook kiezen voor mooie paas takken. Denk aan de Toverhazelaar, Wilgentakken en de krulhazelaar. Een enorm leuke activiteit om te versieren met het gezin! 

Verschillende kleuren passend bij Pasen

Pasen is een vrolijk feest en daar horen vrolijke kleuren bij. Kleuren horen niet zomaar ergens bij en hebben vaak een betekenis. Zo ook bij het paasfeest. Pasen wordt gesymboliseerd door de kleuren paars, wit en geel.

Paarse kleur

De kleur paars is veel door koningshuizen gebruikt. Paars wordt geassocieerd met luxe, stijl en rijkdom. De kleur werkt opbeurend, kalmerend en kan creativiteit stimuleren. Volgens de Christelijke kerk symboliseert de kleur paars onder andere ook voor Advent en de 40-dagentijd.

Witte kleur

De kleur wit staat voor puurheid, vrede en onschuld. Naast Pasen staat de kleur wit volgens de Christelijke kerk ook voor onder andere Witte Donderdag, Hemelvaart en de doop.

Gele kleur

De kleur geel wordt geassocieerd met de zon, lente, bloei, energie en een nieuw begin. Een kleur die goed past bij het paasfeest. Het begin van een nieuwe lente. De zon die zich vaker laat zien en alle bloemen die schitteren in hun bloei.

Leuke weetjes over Pasen

Zei iemand chocolade ei?

Het grootste chocolade ei ter wereld werd gemaakt in Italië. Het ei woog 7200 kilo en was 19,6 meter hoog.

Duurste paasei ter wereld

Wist je dat het duurste paasei ter wereld in 2007 voor maar liefst 12,5 miljoen euro geveild is?

Raap maar raak!

Het wereldrecord paaseieren rapen werd in 2012 verbroken in Brussel. In tien Brusselse parken werden maar liefst 505.000 eieren verstopt, die erg snel werden gevonden door 5500 kinderen en hun ouders. De prestatie staat nu nog steeds in het Guinness World Records Book.

De vrolijkste bloemen met Pasen

Geef je familie of vrienden een mooi cadeau met Pasen in de vorm van bloemen. Door de diverse kleuren geef je jouw ontbijttafel met Pasen net dat beetje extra. Flower Power Bloemen helpt jou graag met een onvergetelijk Pasen. Tot snel!