Vóór 12:00 besteld = dezelfde dag geleverd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Vóór 12u besteld = zelfde dag bezorgd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Blog

Narcissen en hyacinten

De lente staat weer voor de deur, net zoals Pasen! Dat betekent lekker zonnig weer. En de volle bloei van prachtige bloemen. De bloemen die in het voorjaar niet kunnen missen zijn narcissen en hyacinten. Leuk voor in huis of om cadeau te geven. Hyacinten geven een mooie kleur en een heerlijke lentegeur in huis. Bij Flower Power Bloemen koop je deze prachtige lentebloemen in diverse kleuren. Ideaal om jouw dag of die van je buur, vriend(in) of familie op te fleuren. Ook voor de finishing touch van jouw paastafel helpt Flower Power Bloemen.

In deze blog lees je het volgende over narcissen en hyacinten:

De narcis

Narcissen zijn de prachtige bloemen die je vaak naast de weg ziet staan. Ze verdienen door hun prachtige kleuren een betere plek. Toch? Deze bloemen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen. De gele narcis is de populairste. De narcis kent een lange geschiedenis. De narcis is ontstaan in de tijd van de Grieken en Romeinen. De bloem staat in de Griekse mythologie symbool voor blinde liefde voor jezelf. Narcissus is de hoofdpersoon in deze mythologie. Hij werd verliefd op zichzelf toen hij zijn spiegelbeeld in het water zag. Hij verlangde constant naar zijn spiegelbeeld, waardoor hij vergat te eten en drinken. Narcissus stierf, liefdesgodin Aphrodite veranderde hem in een gele bloem. Zo is de narcis ontstaan. Narcissen zijn in verschillende kleuren online te bestellen bij Flower Power Bloemen. Wij hebben ze in talloze kleuren, speciaal voor jou. Welke narcis vind jij het mooiste?

De hyacint

Hyacinten zijn één van de bekendste bloembollen. Naast de schoonheid geven hyacinten een lentesfeer in huis. Hyacinten komen oorspronkelijk uit het oostelijke Middellandse Zeegebied. De bloemen hebben van oorsprong een donkerblauwe kleur. In de zestiende eeuw kwam de hyacint in Nederland terecht. De eerste hyacinten werden net als tulpen gekweekt in Haarlem. Zo werden hyacinten in verschillende kleuren ontwikkeld. Twee eeuwen later werd een nieuwe soort hyacint geïntroduceerd. Dit waren de dubbele ofwel gevulde bloemen. De hyacint werd populair omdat hij zo uniek was en makkelijk te telen in eigen tuin. De hyacint is tegenwoordig nog steeds populair. Flower Power Bloemen heeft dan ook deze mooie bloem met trots in de winkels. Prachtig voor het voorjaar!

Narcissen in verschillende kleuren

We vertelden al eerder dat er narcissen in verschillende kleuren te verkrijgen zijn. De bloemen zijn er in geel, roze, oranje, rood en wit. Ook kunnen narcissen een combinatie van deze kleuren hebben. Een vrolijke bloem voor in huis of cadeau te geven. Naast de schoonheid heeft iedere kleur narcis een eigen betekenis. We vertellen het je.

De gele narcis

We vertelden al eerder dat de gele narcis de populairste is van allemaal. Geel is een opvallende en frisse kleur. Het stimuleert het denkproces en zenuwstelsel van de mens. De kleur wordt geassocieerd met een nieuw begin, vol energie. Ook staat de gele narcis staat voor het begin van de lente. Narcissen zijn dan ook perfect om cadeau te geven aan familie, vrienden of je buur. En natuurlijk voor jezelf.

De roze narcis

De kleur roze wordt zowel passioneel als speels gezien. De roze narcis geeft een rustige uitstraling in jouw huis. Waar rood voor liefde staat, staat roze voor flirten. Maar ook drama en spanning. De speelse kant van roze staat voor energie en vrolijk. Met andere woorden: Roze narcissen zijn perfect als cadeau voor je partner.

De oranje narcis

Oranje is een mengkleur van rood en geel. Het is een opvallende kleur, wat warmte en enthousiasme uitstraalt. De oranje narcis staat voor vrolijkheid en optimisme. Maar het stimuleert ook beweging, creativiteit en toegankelijkheid. Natuurlijk is oranje ook de kleur van Nederland, daar zijn we trots op! Haal de lente in huis met de oranje narcissen van Flower Power Bloemen.

De rode narcis

De rode kleur werkt stimulerend en activerend. Het is een warme kleur wat aandacht trekt en verbonden wordt met het lichaam. De rode narcis staat voor leven en vitaliteit. Ook is de kleur te associëren met kracht en passie. De rode narcis geeft passie en warmte in jouw huis. De rode narcis is perfect om cadeau te geven aan jouw partner.

De witte narcis

Wit wordt gezien als de kleur van onschuld, puurheid en vrede. Het is een rustige en lichte kleur die goed te combineren is met andere kleuren. De witte narcis straalt rust en helderheid uit. Wil je dit in huis creëren met bloemen? Kies dan voor de witte narcis.

Hyacinten in verschillende kleuren

We vertelden al eerder dat hyacinten in de Gouden Eeuw in diverse kleuren te krijgen waren. Tegenwoordig kun je de hyacinten kopen in roze, wit en donkerblauw. Hyacinten in deze verschillende kleuren zijn online verkrijgbaar bij Flower Power Bloemen. Welke kleur vind jij het mooiste?

De roze en witte hyacinten

De betekenissen van de kleuren roze en wit zijn hierboven al uitgelegd. Deze betekenissen gelden natuurlijk ook voor de hyacint. Echter heeft de hyacint iets unieks. Ten opzichte van narcissen geven hyacinten een lekkere geur af. Hyacinten geven net iets extra’s in huis tijdens de zonnige lentedagen.

De donkerblauwe hyacint

Blauw staat voor de lucht en zee. Ook staat de kleur staat voor diepte en stabiliteit. De donkerblauwe hyacint symboliseert loyaliteit, wijsheid en zelfverzekerdheid. Blauwe hyacinten hebben een krachtige uitstraling en een sterke geur. Deze bloem geeft jouw woonkamer of tuin de boost die hij verdiend.

Weetjes of narcissen en hyacinten

  • Wist je dat hyacinten leuk te combineren zijn met tulpen?
  • Wist je dat honderden hyacinten en narcissen worden gebruikt om praalwagens mee te versieren tijdens de Bloemencorso Bollenstreek?
  • Wist je dat uit de bollen van de narcis ‘galantine’ wordt gehaald die in medicijnen tegen Alzheimer zit?
  • Wist je dat de bloemige geur van hyacinten een geliefd ingrediënt is van parfum?

De mooie narcissen en hyacinten zijn echte voorjaarsbloemen. De bloemen geven jouw huis het lentegevoel. Bij Flower Power Bloemen vind je narcissen en hyacinten in verschillende kleuren. Bestel jouw favoriete kleur online. Of het nu voor je partner, oma, vriendin of jouzelf is. Iedereen is dol op bloemen. Tot snel!