Vóór 12:00 besteld = dezelfde dag geleverd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Vóór 12u besteld = zelfde dag bezorgd

Boeketten vanaf €19,95

Gratis bezorgd in Wormerveer

Blog

De kleur van de roos en haar betekenis

Rozen zijn veel meer dan alleen bloemen. Met rozen zeg je meer dan 1.000 woorden. Je geeft ze zomaar, omdat je ze mooi vindt, of omdat je iemand in het zonnetje wilt zetten. Dat kan natuurlijk ook jezelf zijn! Ook kan je rozen kopen voor een speciale gelegenheid, waarbij de boodschap telt. Bij Flower Power bloemen weten we als geen ander hoe belangrijk rozen kunnen zijn. Wist je dat de kleur roos iets zegt over de betekenis? Wij gaan je helpen de juiste kleur roos te kiezen voor jouw gelegenheid.

In deze blog lees je het volgende over de kleur roos en haar betekenis

Welke kleur rozen zijn er allemaal?

De bekendste en meest gekozen kleur roos is de rode roos. Maar er zijn nog zoveel meer kleuren! Wij helpen je graag bij de zoektocht naar de juiste kleur roos. Daarom hebben we hieronder in éénoogopslag alle kleuren rozen voor jou uitgeschreven:

 • Rode rozen
 • Roze rozen
 • Gele rozen
 • Witte rozen
 • Oranje rozen
 • Groene rozen
 • Paarse rozen
 • Blauwe rozen
 • Zwarte rozen

Welke betekenis heeft deze kleur roos?

De roos is een populaire bloem. Naast het aantrekkelijk uiterlijk ruiken ze ook lekker. We kopen rozen voor verschillende gelegenheden of gewoon voor onszelf. Omdat jij het verdient hebt.  Maar wanneer kies je nu voor een rode roos of een witte? En wat betekent het als je een rode of witte roos koopt? Zoals we hierboven al zeiden zijn er veel verschillende kleuren rozen. We gaan nu wat dieper in op de betekenis.

 • Rode rozenRode rozen staan voor de liefde. Hiermee zeg je: ik hou van jou, ik wil je. Ook staan rode rozen voor respect.
 • Roze rozenDe klassieke roze rozen staan voor de betekenis: mijn hart hoort bij jou. Ze staan ook voor vriendelijkheid, geluk en bewondering. De roze rozen doen het ook goed als bedankje.
 • Gele rozenDe gele roos staat voor vriendschap. De gele roos werd vroeger bestempeld voor jaloezie of ontrouw. Tegenwoordig zien we deze roos als betekenis voor vriendschap en koestering.
 • Witte rozenPuurheid, dat is wat witte rozen zeggen. Ze staan ook voor nieuw en trouw. Witte rozen zijn populair in bruidsboeketten.
 • Oranje rozenOranje rozen staan voor gezelligheid. Ze zitten tussen de betekenis van gele en rode rozen in. Vaak worden oranje rozen gegeven bij een verjaardag.
 • Groene rozenGroen is leven! Groene rozen staan voor vruchtbaarheid en kracht. Combineer ze met witte rozen en je hebt hèt boeket als kraamcadeau.
 • Paarse rozenDe paarse rozen zijn net zoals rode rozen populair voor Valentijnsdag. Beide staan ze voor liefde. Paarse rozen staan voor liefde op het eerste gezicht. Laat jouw crush weten dat jouw hart gestolen is!
 • Blauwe rozenBlauwe rozen zijn nog niet zo lang op de markt in bloemenland. Ze staan voor extase en onbereikbare liefde. De blauwe roos staat symbool voor fantasie.
 • Zwarte rozenHet einde. Het klinkt heel zwaar, helaas gaan leven en dood hand in hand. Zwarte rozen zijn een mooi gebaar voor een afscheid. Dat hoeft niet altijd een begrafenis te zijn.

Voor welke gelegenheid kies ik de juiste kleur roos?

De juiste kleur bij de juiste gelegenheid is erg belangrijk. Zo wil je geen rode rozen aan je buurvrouw geven, of zwarte rozen aan je beste vriend. Wij van Flower Power bloemen helpen je de juiste keuze te maken voor verschillende gelegenheden. Lees je mee?

 • Rozen voor op jouw keukentafel, zomaar.Selfcare! Ook jij mag er zijn. Een mooie bos rozen op jouw keukentafel geeft je het uitzicht wat je verdiend tijdens je kopje koffie. Oranje rozen zijn hier erg geschikt voor. Ook roze rozen, die voor geluk staan, schitteren op jouw keukentafel.
 • Rozen voor de liefde van je levenRode rozen staan voor liefde en trouw. Laat jouw partner weten dat hij of zij de enige voor jou is. Met een bos rode rozen ga jij scoren!
 • Rozen voor een kraambezoekHet begin van een level, puurheid. Groene rozen staan voor vruchtbaarheid. Combineer groene rozen met witte rozen voor een compleet boeket. Ook kun je witte rozen combineren met andere groene bloemen.
 • Rozen voor een verjaardag of bezoek aan je beste vriendWeet je geen passend cadeau? Geef oranje rozen! Naast de gezellige kleur geven ze je ook een vrolijk gevoel.
 • Rozen voor je schoonmoeder of omaEen bedankje voor je schoonmoeder die heerlijk gekookt heeft. Of voor je oma, die geen moment vergeet. Bedank ze met roze rozen. Een klein gebaar met een geweldige betekenis.
 • Rozen voor een bruiloftTrouwen is een nieuw hoofdstuk in het leven. Geef daarom witte rozen. Ze staan voor trouwheid.
 • Rozen voor een condoleance of begrafenisEen kaartje is vaak moeilijk te schrijven, wat ga je erop zetten? Zwarte rozen zeggen het voor je. Ze staan voor afscheid. Ook zijn ze geschikt als je je partner loslaat, maar niet met lege handen wil aankomen.

Tips voor jouw rozen

Rozen voor bij jou op tafel, we beschreven het hierboven al. De deurbel gaat, jouw rozen zijn bezorgd! Nu nog een paar stappen en je kan genieten van jouw mooie bos. Om optimaal te kunnen genieten van jouw rozen, hebben we een aantal stappen voor je opgesomd:

 • Neem de rozen in ontvangst, ze zijn voor jou!
 • Kies een geschikte vaas voor het boeket en maak deze schoon. Tip: met lauw water, een druppeltje chloor en een doek maak je het glas streepvrij. Spoel hierna goed om.
 • Vul de vaas met lauw water tot ongeveer de helft. Voeg eventueel rozenvoedsel toe, roer deze dan goed.
 • Verwijder de doorns en blaadjes die onder water komen te staan. Dit kan met een schilmesje
 • Snijdt de roos schuin af, zo’n 2cm is voldoende. Dit zorgt ervoor dat de rozen goed hun vocht op kunnen nemen en langer kunnen staan.
 • Zet de rozen één-voor-één in de vaas. Doe dit in de volgorde van een kruis (X). Zo zitten ze niet te strak op elkaar en absorberen ze optimaal het water.
 • Kies een mooie plek uit waar jouw rozen mogen schitteren. Zorg dat ze in half daglicht staan. Wil je er alles uithalen? Ververs dan elke dag het water.
 • Geniet!

Welke roos ga jij kopen?

Na deze blog heb je vast een goed beeld welke kleur rozen er allemaal zijn. Of je nu een verjaardag, bruiloft of condoleance hebt, Flower Power bloemen heeft de perfecte rozen voor jou. Kom langs in één van onze winkels of bestel jouw rozen online bij Flower Power bloemen. Heb je een gelegenheid en weet je niet goed welke kleur rozen daarbij passen? Wij helpen je graag. Rozen kun je prachtig combineren voor verschillende gelegenheden. Welke staat er binnenkort op jouw agenda? Tot snel!